Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Witam
Czy są inne programy oprócz wszystkich wersji Vag-Com, którymi można pobawić się ustawieniami w naszych Octawkach?? Jeżeli tak - co potrafią, czy są po polsku, czy chodzą one pod Viakenowskim vagiem KKL?? Jeżeli nie chodzą pod KKL-em - to jaki kabelek jest potrzebny??
maslo maslane z masla i czy kazdym nozem mozna posmarowac pieczywo - maslo ...
-kazde oprogramowanie ma podobna funkcjonalnosc,
-sa roznojezyczne polskie tez,
-jedne chodza inne nie chodza / np. konieczna jest komunikacja w protokole CAN/ -tani viaken tego ni ma
i tak mozna teoretyzowac ...
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Może nie interesuje to Ciebie - ale mnie tak. Widziałem na własne oczy jakis programik czeski do ustawień parametrów auta. Chciałbym co nieco dowiedzieć się na ten temat .
Poprostu zadajesz malo precyzyjne pytania.
Sa i takie programy jak mowisz /piszesz/
Co to znaczy parametry , zwyklym starym vagiem tez sobie mozesz zmienic parametry ...
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Mało precyzyjne pytanie ponieważ nie chcę otrzymać odpowiedzi typu - "jest taki program po chińsku". Chciałbym dowiedzieć się, czy są inne programy do grzebania w ustawieniach komputera Octy w zrozumiałym w miarę języku. Viakenowski KKL ma swoje ograniczenia.....
są jeszcze inne można poszukać.
Ja czytałem i dowiadywałem się łącznie z tym jak zrobić taki interfejs. Problem jest jednak taki żeby coś zrobić to potrzebna jest wiedza spora i pewna. Żeby sobie nie narobić kłopotów.
Zwłaszcza jeśli masz zamiar coś mieszać w silniku. Po poczytaniu doszedłem do wniosku że kosztowało by mnie to zbyt wiele czasu którego nie mam na zdobycie takiej wiedzy i pewnie i tak nie była by zadowalająca. Dlatego takie mieszanie oddam fachowcom.
Ale nie powiem temat ciekawy i pociągający.
Nie ulega wątpliwości że warto poczytać. Ale temat ogromny bo zaczyna się od programów i kabli a kończy na ustawieniu bitów w komputerze.
Przy takich akcjach bardzo pomaga wiedza podstawowa z zakresu elektroniki i informatyki.
Dobrze mieć też troszkę wiedzy na temat mechaniki samochodowej.
Komentarz